lauantai 8. marraskuuta 2014

Marrakech laatan kyllästäminen


Tilasin sementtilaatat Ruotsista. Vertailin Suomen ja Ruotsin hintoja ja meidän tapauksessa edullisemmaksi tuli tilata Ruotsista. Suomesta oli muutenkin vaikea saada tarjouksia ja opastusta.
Ruotsissa Camillan kanssa asioiminen sujui hyvin välillä Ruotsiksi ja välillä Englanniksi. Camilla ystävällisesti vaihtoi kielen englantiin kun kerroin kirjottelevani Googlen kääntäjän avustuksella.
Alunperin Itäsuomesta kotoisin olevalla naisella on ruotsinkieli pääosin unohtunut.

Sain Ruotsista hyvät ohjeet sähköpostiini tilauksen yhteydessä ja suositukset käsittelyaineista jotka sitten samalla tilasin.
Tyylilleni uskollisena en ihan ajatuksella ohjeita lukenut vaan toimin tunteella.

               NÄMÄ OHJEET OVAT SIIS TAPA JOLLA MINÄ TYÖSKENTELIN.
                           Ei siis sanatarkasti työstetty kuten ohjeissa sanotaan.

Laatat näyttää hyvältä. Ne eivät ole vielä kiinni alustassaan mutta käytössä kuitenkin.
Täältä pesee...

1. Klinker & Sten impregnering
Tuote on valmistettu suojaamaan huokoisista pintoja. Esim. Sementtilaatat, marmori jne.
Se tunkeutuu huokosiin ja tekee näkymättömän suojan lialta ja kosteudelta. Tuote ei kiillota eikä muuta luonnollista ulkonäköä.

Levitin muovin lattialle johon asetin laatat. Pesin laatat mikrokuituliinalla ja miedolla mäntysuopavedellä. Ohjeissa käskettiin käyttää laadukkaita ei liian vahvoja pesuaineita. Suopa huokoiselle laatalle tuntui hyvältä.
Laatoissa oli paljon kivipölyä ja pesin kaikki liat huolellisesti pois. Annoin laattojen kuivua rauhassa. Pesun yhteydessä tapahtui laatoissa näkyvä värimuutos kun kaikki pöly lähti pois. Käsittelyaineita käyttäessä väri ei enää syventynyt.
Ohjeessa neuvottiin levittämään tuote siveltimellä,  spraylla tai valkoisella puuvillakankaalla.
Minä levitin tuotteen n. kymmenelle laatalle kerrallaan wettexillä  jonka jälkeen pyyhin ylimääräisen pois pyörivin liikkein kuivalla puuvillakankaalla. Paljon ei pyyhittävää ollut koska laitoin ensimmäisen kerroksen hyvin ohuelti ja annoin vaikuttaa 5min.
Tämän käsittelyn toistin siis kaksi kertaa ennen asennusta kuten ohjeessa toivotaan.
Ohuet kerrokset, 5 minuuttia ja kuivalla puuvillakankaalla pyörittely.

Odotin yhden tunnin.Pölyillä ylhäällä
pestynä + käsiteltynä alhaalla

2. Stone Brite impregnering & Färgförhöjare
Tuote suojaa ja parantaa luonnonkiven tekstuuria ja värejä. Tuote on säänkestävä ja hengittävä.
Käsiteltypinta on vähemmän liukas ja kestää permmin vettä ja likaa. 
Tuotetta ei saa käyttää lasitetulla, kiillotetulla tai ei-huokoiselle pinnalla.

Tuotteessa pyydetään testaamaan aina huomaamattomassa kohdassa ensin.
En testannut koska luotin Camillan ammattitaitoon:) varmistin ettei laatalle ole tullut likaa, märkää eikä pölyä. Levitin pienen alan kerrallaan ja pyyhin puhtaalla ja kuivalla puuvillakankaalla parin minuutin kuluttua pois jotta pintaan ei ehdi muodostua epätasaista kalvoa. Olisin saanut alkuun olla jopa nopeampi kuivaamisessa/pyörittelyssä.
Kohtiin joihin alun opettelussa jäi kalvoa laitoin uuden kerroksen, annoin vaikuttaa minuutin tai kaksi ja pyöritin tuotteen pois kuivalla puuvillakankaalla.
Laatta suositellaan käsiteltäväksi tällä aineella kaksi kertaa asennuksen jälkeen. Minä käsittelin nyt kerran ennen asennusta ja kerran sitten asennettuna.
Tämä tuote oli hieman tahmainen ja työstäminen vähän haasteellisempaa. Suosittelen siis että otat ensin pienen alueen ja opettelet tuntemaan tuotetta. Sain kuitenkin pinnasta mieleiseni.

Tuote tuoksui todella voimakkaalle joten hyvä tuuletus tarpeen. Pinnalla voi tarvittaessa kävellä 2-5tunnin jälkeen. Käyttövalmis 72h.

Muistathan että sementtilaattojen ei ole tarkoitus olla "täydellisiä" vaan niissä on tietynlainen patina heti alusta alkaen ja laatta kaunistuu ajankuluessa.http://www.marrakechdesign.se


.anna.

4 kommenttia:

 1. www.viinikantahti.com

  Neuvomme mielellämme laattojen käsittelyssä ja asentamisessa. Esikäsittelemme myös laattoja asiakkaille.

  Terv. Viinikan Tähti

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tiedosta. Kävin tutustumassa sivuihinne. Onko valikoimassanne olevissa sementtilaatoissa muuta eroa MarrakechDesignin laattoihin kuin että laattanne on koneellisesti valmistettu ja MarrakechDesignin käsin?

   Poista
  2. Hei,

   Meidän sementtilaattamme ovat kaikki valmistettu samalla tavalla kuin Marrakech Designin laatat eli käsin. Laatat toki puristetaan koneella eli hydraulisella prässillä, mutta muuten menetelmä on sama.

   Poista
  3. Kiitos vastauksestasi. Täytyykin tulla tutustumaan valikoimaanne kun keittiöremontti alkaa lähestyä :)

   Poista