lauantai 22. marraskuuta 2014

Sohvan verhoilun suojaus operaatio

Tiedättekö niitä pitäs-hommia. Viikot kuluu ja kaikkea pitäs tehdä. Minä olen ainakin lista-ihminen.
Välillä pitäs tehdä vähän liikaa kaikkea ja välillä listat unohtuu paperikasan pohjalle.

Pitäs- listan kärjessä on ollut uudehkon sohvan suojakäsittely. Sohvan meille muuttaessa piti heti käsitellä sohva jottei pienet (ja vähän isommatkin) tahmatassut ehdi ensin.

Viikot kului mutta tämän naisen pitäs-listalla ei tapahdu. Lueskelin lähes päivittäin nettipalstoilta varoituksia suojien myrkyistä, siitä kun lapset peuhaa sohvilla ja saavat kemikaaleja ja siitä ettei astmaatikon kotiin sovi kalusteista käytettävät suojat.

Voin kertoa että ensimmäisen pienen oliiviöljy kämmenjäljen jälkeen totesin tämän äidin olevan tuhansiakertoja vaarallisempi jälkikasvulleen ja miehelleen kuin verhoilusuojan joten tänään kävin tuumasta toimeen.Ensin kannoimme sohvan huoneeseen joka kulkee perheessä nimellä "kesähuone". Huoneesta on käynti terassille.
Suojasin lattiat ja tyhjensin huoneen. Olin lukenut että lattiat saattavat jäädä liukkaiksi. Tiedä sitten pitäneekö paikkansa.
Poistin sohvasta Softcaren Sisustustekstiilien pesuaineella tahrat ja mielikuvitustahrat.
Aukaisin ulko-oven ja suljin sisäovet.
Verhoilusuojana käytin Softcaren Furniture Protectoria.
Tuotteen pitäisi estää kangasverhoiltujen huonekalujen likaantuminen ja kastuminen.
Verhoilusuoja muodostaa tekstiilin kuitujen ympärille suojan joka estää öljy- ja vesipohjaista likaa imeytymistä tekstiilin. Suojauksen ei pitäisi vaikuttaa mitenkään tekstiilin ominaisuuksiin.

Softcaren tuotteet ovat luontoystävällisiä ja tuotteilla on "eco friendly- tunnus".
Yritys on kotimainen. Tuotteet valmistetaan Espoossa.
Yritys lupaa tuotteidensa olevan korkealaatuisia ja turvallisia joten tähän minä ja mielenrauhani luotamme.
500ml tuotetta riittää 5-7m2 käsittelyyn. Ohjeessa neuvotaan suihkuttamalla n.15cm etäisyydeltä mutta omaan suihkutustekniikkaan 20-25cm oli parempi. Sain pidemmällä suihkutustekniikkaan etäisyydellä tuotteen kostutettua tasaisemmin niin ettei tekstiili tule märäksi asti.
Pullo riitti naftisti meidän 200x95 kokoiseen sohvaan.Kahden tunnin kuluttua jos vesipisara jää kellumaan pinnalle, suojaus on hyvä. Suojauksen uusinta 
1-2 vuoden välein. 


Nyt on kuulkaa sellainen olo että tein meidän perheelle oikean ratkaisun. Ymmärrän kyllä pointin näiden kemikaalien dissauksessa mutta olen ihan varma että tähän me ei tulla sairastumaan.
Ennemmin stressin määrään kun olisin jatkuvasti suojelemassa ja puhdistamassa sohvaa.

OIKEIN TÄYDELLISEN RENTOUTTAVAA LAUANTAI ILTAA JOKAISELLE HAHMOLLE!
Minäpä menen auttelemaan miestä työhuoneen parissa ja siitä sitten sohvalle vaakatasoon.

Moro.

.anna.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti