tiistai 18. marraskuuta 2014

Työhuoneen pintamateriaalien ja sisustuksen suunnitelmat

Työhuoneen remontti on käynnissä eteisen remontoinnin ohessa. Huoneet ovat lomittain joten oli helpointa tehdä huoneita samaan aikaan, näin saatiin eteisen lattialämmitysputket kulkemaan nätisti työhuoneen lattian alla.
Työhuone alkaa loppuviikosta olemaan pintoja vaille valmiina. Sähköt on uusittu, patterit poistettu, lämmitysputket asennettu ja seinät levytetty. Mies on aloitellut lautalattian tekemistä.

Työhuoneeseen on ollut aikoinaan oma sisäänkäynti koska huone on toiminut kylän Postina.
Ulko-oven paikka löytyi piilosta seinän sisältä ja sinne se jätettiinkin koska muuten huoneessa ei olisi ainuttakaan ehjää seinä pinta-alaa. Vanha alkuperäinen katto säästettiin koska kunnon pääsi tarkastamaan sivuvintiltä käsin.  

Nyt on siis korkea aika tehdä suunnitelmia pintojen ja kalustuksen suhteen. Alusta asti oli selvää että tilaan tulee vihreää. Purkuvaiheessa vanhoilta pinnoilta paljastuneiden kirkkaan metsänvihreän ja murretumman salvianvihreän mukaan. Tilaan tulee vehreys ja vihreys myös ulkoa. Sekä idästä että pohjoisesta ikkunoiden vuoksi.Levytetyille seinille olen tilannut sisustuksenkoodista tämän upean Sandbergin Manila tapetin.


Vanha katto maalataan samalla valkoisen sävyllä kuin muuallakin remontoiduissa huoneissa ja kattoon palautetaan vanhat listat.
Valaisin on House Doctorin.

Lattiat käsitellään Solmasterin hengittävällä UR-300 pinnoitteella jota olemme käyttäneet talon kaikissa lautalattioissa. Tuote on sävytetty Tikkurilan helmenharmaalla.
Tästä klikkaamalla pääset lehtiartikkelin joka kertoo pinnoitteesta.
Etsinnässä olisi myös seinähyllyt. Artekin sellaiset. Olen päättänyt löytää jostakin edulliset, vanhat, rumat ja huonokuntoiset ja käyttää hyllyjen tuunaukseen Salvianvihreää sävyä.
Huoneesta löytyi myös vanhoille taloille tyypillinen salaluukku jonka jätämme esiin ja väriksi tulee samaa salvianvihreää. Tai ainakin kaikki vanhan talon omistajat toivovat luukun löytyvän.Sähkäri tuo tullessaan Renovan pistorasiat ja kytkimet.

Kalusteista on myös jo selkeä näkemys mutta kalustus saa muotoutua hiljalleen.
Huoneeseen tehtäviä hankintoja tulee kuitenkin olemaan koska virallista työhuonetta ei meillä
aikaisemmin ole ollut.


Tuoliksi olen huutokaupoista etsinyt Wegnerin Y-tuolia.
Onko kenelläkään kokemusta istuma mukavuudesta?
Työpöytä unelmana Hayn Copenhague pöytä. Suuria unelmia, suuria säästöpossuja.
Hyvin suunniteltu, puoliksi tehty?!?
Miltäs kuulostaa?


.anna.
2 kommenttia:

  1. Hiton hyvältä kuulostaa ja näyttää! =D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista :) Samaa mieltä ja toivottavasti lopputulos vastaa odotuksia. Tosin suunnitelmilla on lupa muuttua, eiks?

      Poista