torstai 12. helmikuuta 2015

Kesähuoneen helmikuu.


Päivien pidentyessä ja valon lisääntyessä raivasin tilaa kesähuoneeseen.
Tila on puolilämmin. Pahimmilla paukkupakkasilla pariovet ruokailuhuoneeseen pysyvät säpissä.
Tilan remontti tehtiin vuosina 2011-12 jolloin kaikki vanha ja likainen revittiin pois.

Oli ensimmäinen vuosi Pirjolassa emmekä vielä tunteneet taloamme, saatika vanhaa rakennustapaa.
Seinien sisällä oli suuria alueita ilman minkäänlaista eristystä ja silloinen palkattu remppaukkeli laittoi seinien sisään ihan perusvillaa. Asian (remontin) meille käydessä tutummaksi ja päätöksemme remontoida keskikerrosta vanhaa rakennustapaa kunnioittaen on meille väärien eristeiden käyttäminen jäänyt harmittamaan. Itseni tuntien, vuosien päästä kun talossa alkaa paikat valmistumaan on siis aika palata kesähuoneen pariin.

(Huom: remonttiukkelissa ei ollut mitään vikaa vaan päätöksissä jotka mieheni kanssa tehtiin)

Kesähuoneen pinnat paneloitiin ja maalattiin, sähköt uusittiin, eristystä parannettiin, vanha vesikiertoinen patteri vaihdettiin sähköiseen (miksi?) ja sisäikkunat entisöintiin.
Seinillä IKEAn seinähyllyjä. Nikolas Vahe'n kassissa työpapereita, kangaskassissa uusia lamppuja ja patterita. Amppeli odottelee täytettä.


 Huoneessa on juhlien aikaan seisovapöytä, tila toimii myös askarteluhuoneena, työhuoneena ja kodinhoitohuoneena. Se missä tarkoituksessa tila tulee olemaan tulevaisuudessa on arvoitus. Työhuone meillä valmistuu tuotapikaa, kodinhoitohuone remontoidaan tulevaisuudessa kellariin.
 Huone on ihanan valoisa,  talon kylmin ja lämpimin. Huoneesta on käynti terassille.


Kesähuoneen kiinteät kalusteet hankittiin IKEAsta. Kaapit syövät hurjan määrän tavaraa. Neljän hengen talouden pyyhkeet, vuodevaatteet, siivousvälineet, lapsien askartelutarpeet yms.yms. 

Miltäs teistä tämä meidän pikkuruinen monitoimihuone näyttää?
Minä tekisin nyt monta asiaa toisin mutta pidän kyllä kovasti huoneesta myös näillä valinnoilla.

.anna. 
  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti