tiistai 21. huhtikuuta 2015

Matto puuttuu.

Kirjoittelin tammikuussa ruokailuhuoneen pintojen päivityksestä. Talon tapana on maalata remonttien yhteydessä kaikki pinnat Uulan maalilla joka on sävytetty Tikkurilan paperi sävyyn. Aikamme makusteltua ovat pinnat sitten saaneet päivitystä. Kalusteet päivittyvät yhtälailla tarpeen mukaan aina huoneen valmistuttua tai päivityksen yhteydessä.


Ruokailuhuoneessa on tapahtunut paljonkin muutoksia. Keskeneräiseen sisustukseen pääset kurkkaamaan tästä. Vanha sisustus oli kolkko emmekä viihtyneet huoneessa kuin syödäksemme.


Ruokailuhuoneen ja kesähuoneen väliset ovet hiottiin ja maalattiin Uulan ikkuna- ja ovimaalilla. 
Maalauksen lopputulosta pääset ihailemaan tästä.  Huone on Pirjolan hämyisin joten vaaleat pinnat ovat tarpeen. Seinät maalasin Country French maalilla sävynä Minttu. Olen aivan hulluna tuohon seinän  sävyyn. Minttu on kuitenkin niin vaalea että kuviin sitä on vaikea saada, mutta jos vertaa listoihin saa ehkä  jotakin käsitystä. Country French maalia en voi kyllä suositella näihin lapsiperheen aktiivisesti käytettyihin tiloihin. Paikkailen maalipinnan kuukausittain koska lapset pöydästä noustuaan lähmivät seinää eikä pinta kestä yllätyksekseni pyyhkimistä yhtään.


Vanha vitriini myytiin Torissa ja uusi ostettiin Torista. Takkiin tuli bensakulut. Vuoden mahdollisesti suurimpiin sisustus hankintoihin kuului kuitenkin tuo uusi ruokapöytä. Tein lähes vuoden surutyötä 
vanhan pöytämme eteen. Ehkäpä taitava puuseppä olisi sen saanut vielä kuntoon mutta minua neljätoista vuotta palvelleena sai pöytä tehdä tilaa toivottavasti yhtä pitkäikäiselle Hayn pöydälle.
Suunnitelmissa meidän kahvinurkkaus sai lähtöpassit, mutta kuinkas ollakkaan siellä se kököttää. Se on niin mahdottoman käytännöllinen. Nostan siihen pannut ja kannut ruokailua varten  eikä mitään pannunalusia  tarvitse käyttää. Silti kaipaisin sen tilalle jotakin. Artekin seinähylly tuossa pyörii vaihtoehtona muttei ollenkaan yhtä käytännöllinen. Kaksi rakennuslevyä, toisen tapetoituna laitoin taustalle kylmää fiilistä pois viemään.

Tiedän että blogiani käy lueskelemassa useampikin ammattilainen,  että ei teillä tai muillakin olisi vinkata uutta ideaa? 

Mutta itse pää ongelmaan! Matto pitäisi hankkia. Minulla on kaksi vaihtoehtoa joista kumpikin hyviä. Mieluusti ostaisin Kotimaisen mutta en löydä yhtä ihania. Koska pöytä on suuri, pitäisi maton koon olla luokkaa 200x300cm.

Tässä vaihtoehtoni,


Linie Design Justin
IKEA Lohals


 Kumpi?

.anna.

9 kommenttia:

 1. Pahan laitoit :).

  Jos olisin nähnyt vain matot ilman tilaa, johon sitä suunnitellaan, olisin sanonut, että oikeanpuoleinen koska rakastan kaikkea luonnonmukaista ja ruskean ja pellavan sävyjä.
  Mutta jos itse olisin nyt samassa valintatilanteessa, niin valkkaisin vasemmanpuoleisen, joka on myös kaunis ja sävyiltään mun mielestä just nappi tilaan.

  Mutta siis mielenkiinnolla odottelen, kumpi sinne päätyy vai ei kumpikaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis ihan kamalan hyvä vastaus. :) olen ihan vakuuttunut että olet oikeassa. Sitä paitsi mielestäni Justinissa on sellaista kivaa boheemia ja rentoa tunnelmaa jota täältä meiltä löytyy ja kuitenkin se on sellainen kivasti hm... Hienostut? Silleen kivalla tavalla. ;)

   Poista
 2. En o ammattilainen enkä ossoo sannoo muuta kuin että kumpikin on ihana. Auttoko? ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rouva Pelto ei nyt sitten yhtään tajunnu tätä tekstin pointtia ;)

   Poista
 3. Minä kannatan Linie designin mattoa - kauniskin se vielä on kuin mikä. :) Ikean matoista minulla ei ole erityisesti kokemusta, mutta Liniestä on, ja lämpimästi niitä suosittelen. Uskallan myös veikata, että on Ikean mattoa pitkäikäisempi ja laadukkaampi. Toki villa-allergikolle villamatot eivät sovi, mutta muuten ovat kyllä kivoja ja helppohoitoisia. Kotimaisena vaihtoehtona voisi olla esim. VM-Carpetin Laiturimatto: http://www.vm-carpet.fi/matot/laituri_50.html josta löytyy myös vaalea väriyhdistelmä. On aivan huikean ihana matto livenä! Oletko muuten Mum'sin mattoja katsonut? Nekin ovat ihania! :)

  PS. Jos saisin nyt just lottovoiton, niin tilaisin välittömästi uudet matot (villa-pellava-silkki) täältä: http://rugs.kristiinalassus.com/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on kanssa vuosia ollut yksi ja kai se tunnetuinkin Linie Designin matto ja ollaan tykätty. Tehtiin vaan aikoinaan se perus maton ostajan virhe ja ostettiin liian pieni.
   Täytyykin tutustua Mum'siin ja Kristiinaan.
   Nähää ja kiitos vinkeistä, taas :)

   Poista
 4. Meillä on koko talossa 3 mattoa eli en oo mikään mattoihminen. Teidän lattia on NIIN upea, että mä en peittäis sitä. Mutta sitähän ei kysytty! Noista matoista toi eka on mun mielestäni ihanampi.

  Mä oon nyt pitkään hautonut ajatusta matosta eteiseen, joten kiva vähän oli saada vinkkejä. Pitäis olla helppohoitoinen ja hyvin paikallaan pysyvä.

  VastaaPoista
 5. Muuten nyt on tänään vielä Elloksella -40% koodilla 315522. Tilasinpa Linien maton kokeiluun.

  VastaaPoista
 6. Täytyykin surffailla Elloksen sivuille:) alan kallistumaan myös Justin mattoon. Siinä on jotakin sellasta kivaa bohemiutta ja sopisi tietty mainiosti tuon meidän Beni Ourainin seuraksi.

  VastaaPoista