sunnuntai 28. kesäkuuta 2015

Kuistin remontti ja julkisivu mietintöjä.

Täällä ollaan. Kesä ja kiireet ovat hiljentäneet poikkeuksellisesti blogia mutta ajatuksissa olette olleet silti.
Pirjolan kesä on sujunut lähinnä niin että minä käyn töissä ja mies viettää isyysvapaita lasten kanssa kotona. Harvat yhteiset vapaapäivät olen keskittynyt kotiin ja perheeseen.
Olemme kuitenkin saaneet asioita eteenpäin omaan rauhalliseen tapaamme. Huomenna kello 12:00 kaartaa Lumonin asentajan auto pihaan ja sisäänkäynti saa viimeisen silauksen.


Kuisti ennen remonttia.

Aloitimme kuistin remontin ensimmäisen vaiheen jo toissa kesänä purkaessa ulkoseinät. Parhaiten seinän olotilaa kuvaava sana olisi... Hm... multa. Ympärillä oleva kasvillisuus, vuosien aikana kuistille sulanut lumi ja liian kylmässä eteisessä hikoilleet patterit olivat tehneet tehtävänsä.

Myös suoraan kuistin valetulle betonille asennetut laudat ja väleihin karissut muju antoi kivan freeshin tuoksun ilostuttamaan taloomme saapujaa.

Seinät avattiin sekä sisältä että ulkoa. Lahot korjattiin ja seinään vaihdettiin purujen tilalle ekovilla. Tuulensuojalevyt, asianmukaiset tuuletusraot ja päälle kunnon lautaa hengittävällä maalilla maalattuna.

KIITOS PAPPA!!!

Kuistin lattia laatoitettiin kivilaatalla  jonka sävy olisi mahdollisimman lähellä pihapiirin kalliota.Ns. Sokkelin osuuden teemme vasta koko talon sokkelin kunnostuksen yhteydessä. Talo on kuistia ja kesähuonetta lukuunottamatta kivirapattu ja rappaus aiheuttaa meille hieman harmaita hiuksia. Kivirappauksen alla on useampi kerros huopaa ilman minkäänlaisia ilmarakoja. Tämä rakenne on saattanut vuosien varrella aiheuttaa hankaluuksia, joten koko julkisivun uusiminen olisi sekä rakenteellisesti että esteettisesti suositeltavaa lähitulevaisuudessa.

Meillä on kaksi vahvaa ehdokasta julkisivuksi.
Sekä kaunis että ajanhenkinen vaihtoehto olisi jatkaa talo ympäri samalla rimalaudoituksella jolla olemme aloittaneetkin. Rappaus pois, purut tiputettaisiin alas, ekovilla tilalle, tuulensuojapaperi ja laudoitus. Rakenne jäisi tai paremminkin tulisi hengittäväksi ja kustannus tässä remontissa olisi kohtuullinen koska voisimme ja osaisimme toteuttaa sen itse. Millä ajalla?  Talon alkuperäisissä  piirrustuksissa talo muuten on rimalaudoitettu.

Toinen vaihtoehto olisi uusi rappaus. Ymmärtääkseni tämän alan tekijät ovat katoavaa Kansanperinnettä  ja rappausten hinnat ovat nousseet pilviin. En myöskään ole saanut kovin hyvää palvelua rappareilta siinä mielessä että kukaan ei kerro minulle kuinka rappaus vanhaan taloon toteutettaisiin niin että kunnioittasimme rakennetta saaden kuitenkin lämmön pysymään sisällä.

Tässä kohtaa kysynkin teiltä rakkaat lukijat. Oletteko saaneet jostakin hyvän hintalaatusuhteen omaavaa julkisivukorjaus palvelua Pirkanmaan seudulla? Tai mikä parasta olisiko sinulla tarjota tällaista palvelua?

Onko kuisti nyt parempi vaiko pahempi?

.anna.

P.s instagram ei hiljene vaikka täällä paukut olisivat vähissä. Nauttikaa kesästä.

2 kommenttia: