sunnuntai 14. kesäkuuta 2015

Kuusenkerkkä siirappi

Nyt alkaa olla ainakin täällä Pirjolan leveysasteilla viime hetket valmistaa Kuusenkerkkä herkut kesän lettukesteille ja syksyn kuumiin juomiin. Minä sain aikoinaan äidiltäni pullollisen kuusenkerkkää ja sitä sitten annostelin itselle ja asiakkaille teen joukkoon tai jopa korvatakseni teepussin kokonaan kerkällä. Siitä se innostus sitten lähti.



Minä hoidan homman näin:

Haen pihakuusesta litran kerkkiä ja huuhtelen juoksevan veden alla. Kiehautan litran vettä ja laitan kerkät pulputtamaan tunniksi kahdeksi veteen. Pulputtelun jälkeen nostelen kerkät vedestä biojätteeseen ja lisään veden joukkoon 2,5dl ruokosokeria. Taas pulputellaan liedellä tunnista ylöspäin riippuen kuinka tiukkaa tavaraa tahdot.
HUOM: Kuusenkerkkien kerääminen ei ole jokamiehenoikeus. Kysy lupa maanomistajalta.




Ja eiku jätskille. 

.anna.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti