tiistai 9. kesäkuuta 2015

Unelma majoitus Tanskassa.

Kuten eilen uhkailin on pienen pieni matkapostaus nyt paikallaan viime viikkoisesta Tanskan reissusta.
Pirjolan väen lomamatka Tanskaan oli tiedossa pitkään koska tunnetusti maa ei ole edullisimmasta päästä emmekä halunneet lähteä reissuun tällä kertaa nuudeleita keittelemään.
Lennot ja osa majoituksista hoidettiin alta pois jo viime kesänä. 

Olimme ensimmäiset yöt Kööpenhaminassa jossa tuuli ja satoi.
Ilmoista kielinee shoppailujen saldokin. Ostin itselleni kauan himoitun vaaleanharmaan villakangastakin ja lapset saivat Ticketin kura-asut.Kööpenhaminan yöt nukuimme Andersen Hotellissa.
Hotelli oli hieno, uusi ja trendikäs mutta noilla meriiteillä jotka heillä on... 
No joo, olisin kaivannut jotakin ekstraa. Tai ainakin vähentänyt liian kiillotettua kuvaa joka mielestäni pikkasen vaikutti tunnelmaan.
Köpis tosiaan ei tällä kertaa näyttänyt parhaita puoliaan sateessa, lapsen sairastaessa ja äidin ollessa huolissaan.


Kööpenhaminasta vuokrattiin auto ja ajettiin tämän postauksen kliimaksiin.
Fynin saarelle Bojden Cottageen.
Ihan uskomattoman kaunis paikka. Jo monta kymmentä kilometriä ennen Mieken (talon emäntä) 
taloa nousivat odotukset korkealle.Ihana punatukkainen nainen otti meidän lämpimästi vastaan. Aurinko paistoi, meri häämötti  ja hevosten kavioiden kopse kuului. 
Pihapiiri oli vanha vuodelta 1865.  Mieke emäntä oli muuttanut tyttärensä kanssa Tanskaan Hollannista viisi vuotta aiemmin, ostanut erittäin huonokuntoisen tilan ja aloittanut massiivisen remontin. Meillä Mieken kanssa synkkäsi mukavasti ja vertailimme betonilattia fiiliksiä ja maalipurkkeja varastossa.


Se mikä teki minuun suurimman vaikutukseni oli poikani ja Mieken suhde. Olimme olleet pari tuntia perillä kun tuli tarve lähteä ruokatarpeita hankkimaan  läheisestä kyläkaupasta. Meidän viisVee ilmoitti että hän ei lähde, haluaa jäädä leikkimään yhteisiin tiloihin jossa paikan emäntä laittoi ruokaa. Sinne jäi! Yritin sanoa että lähde nyt, ei teillä ole yhteistä kieltä  jne mutta ViisVee ilmoitti että Mieke tykkää hänestä ja hän ymmärtää miekeä, ok. Fine.


Kuvat toivottavasti kertovat enemmän kuin tuhat sanaa. Nainen oli ihana. Paikka oli hurmaava. Ympäristö kaunis. Hevosilla olisi voinut ratsastaa korvausta vastaan. Ruokaa sai laittaa Mieken tunnelmallisessa keittiössä ja pelailla perheen kesken yhteisissä tiloissa kamiinan  lämmössä. Kylpyyn pääsi omassa huoneessa ja nimenomaan maisemia nauttien. Aamupala oli runsas ja kauniisti katettu.Meidän perhe olisi halunnut jäädä Mielen luo.
Haikein mielin läksimme kohti Billundia ja Legolandiaa.


Lämpimästi suosittelen.

.anna. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti