keskiviikko 29. heinäkuuta 2015

Kesän kauneimmat kampaukset.

Monet blogiani lukevat tietävä minun työskentelevän kauneuden parissa, ja tarkasti ottaen hiusten. Ajattelinkin kirjoittaa kampauksista ja vaihteeksi Salongin maailmasta koska nyt sesonkiaikana siellä suurimman osan ajasta vietän. Kampauksista ammattilaisen näkökulmasta. Lyhyesti. Tavoilleni uskollisesti.
Olen lähtenyt kauneuden ja sitä kautta hyvinvoinnin pariin jo reilusti 90-luvun puolella ja voisinkin sanoa että matkan varrella olen tehnyt monen monta mielettömän upeaa kampausta sekä niitä ihan "ok-kampauksia". Varsinkin jos suuntaan katseeni uran alkuaikoihin päin. Lama 90-luvulla oli karsinut kaiken glamourin, hemmottelun ja näyttävyyden. Kampauksia ottivat morsiamet ja silloinkin kaikki halusivat samantyylisen kampauksen ja erittäin kevyen luonnollisen meikin. Siihen aikaan kun puhuttiin nudesta... No joo se ei etenkään tuolla Itä- Suomessa tarkoittanut taidokasta meikkipohjaa varjostuksineen, valoineen ja korostuksineen vain lähinnä kevyt puna ja ripsaria :) ns. harjoituspäitä oli käytettävissä siis liian vähän.
No, ajat ovat muuttuneet. Asiakkaat vaativat kampaajilta  paljon ja kampaajat itseltään sitäkin enemmän.Asiakkaat myös arvostavat eritavalla kauneus-alaa ja käyttävät meikki-ja kampauspalveluita taas nykypäivänä pienemmissäkin juhlissa ja arjen poikkeavuuksissa.
Haluaisinkin antaa muutaman vinkin miten sinä saat juhlapäivänäsi juuri sinulle tehdyn kauneimman ja pukevimman kampauksen.
Samat neuvot pätevät kaikkeen käsityöalaan jossa erillistä harjoitusta tai suunnitelmaa ei ole valmiina. Esimerkkinä vaikka meikki- tai tatuointistudiot.


- Vertaile mielenkiintoisten liikkeiden kotisivuja, blogeja ja Somea. Näin pystyt jo päättelemään etukäteen miellyttääkö kampaajien kädenjälki sinua.

- pese hiukset illalla / aamulla kampaamosta saatujen ohjeiden mukaan. Jos aikaa varatessasi hiustenpesusta ei ollut puhetta kannattaa soittaa liikkeelle ja varmistaa onko työ parempi aloittaa jo valmiiksi pestyyn ja kuivaan hiukseen.- Ota mukaasi inspiraatio ja fiiliskuvia. Näin ammattilainen saa kiinni minkälaista kampauksen painotuksista pidät, millaisen tekstuurin haluat kampauksen pintaan, kuinka suurta/ pientä kampausta haluat jne. Jos annat ns. 'vapaat kädet' niin muista se myös työn valmistuttua.

- Tästä eteenpäin luota ammatilaiseen. Hän varmasti tekee sinulle hienoimman kampauksen jonka olemassa olevalla ammattitaidolla ja omalla työvälineistöllään  pystyy toteuttamaan.

- Lopputulokseen  vaikuttaa sinun hiustesi pituus, paksuus, käsittelyt, käytettävissä olevat työvälineet, laitteet, kampaajan oma tyyli, käsiala, työkokemus, muoti ja ajankäyttö.

 - sinun ei tarvitse näyttää kampauksen teetettyäsi samalta kuin arkena mutta tärkeää on se että osaat kantaa kampauksesi. Silloin se näyttää istuvan sinulle.Nauttikaa hyvät naiset!

.anna.

Ylläolevat kuvat on otettu salongilla kesä-heinäkuussa. Kuvien  julkaisuun on lupa. Kampausten tekemiseen on osallistunut koko salongin tiimi.


2 kommenttia:

  1. Eikö juhlakampauksia koskaan tehdä lyhyisiin hiuksiin?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toki tehdään! Ja tosi kivoja. Valitettavasti moni lyhyttä hiusta pitävä varaa juhlapäivänä vain meikkaus ajan. Esimerkiksi luonnonkukilla saa lyhyestä hiuksesta todella näyttävän.

      Poista