sunnuntai 27. syyskuuta 2015

Siemennäkkäri.

Toinen tavallinen viikonloppu menossa. Ihanaa! Tavallinen tarkoittaa sitä että ehtii olla lasten kanssa kotona, laitella paikkoja järjestykseen ja vaikkapa tehdä siemennäkkäriä. Tarkoitukseni oli tehdä näkkäriä muiden leipäleipomusten ohella jo keväällä mutta parempi myöhään kuin...


Aamukahvin jälkeen  aloitin siemenvarastojen penkomisen enkä löytänyt oikeita tarpeita yhteenkään keräämääni reseptiin joten Pirjolan näkkäristä tuli sitten tällainen:

n. 1 dl kurpitsansiemeniä
n. 1 dl auringonkukansiemeniä
n. 1 dl paahdettuja pellavansiemeniä
n. 1, 5 dl chiansiemeniä
n. 1 dl maissitärkkelystä
n. 1,5dl ruisjauhoja
1 tl suolaa
Loraus oliiviöljyä
Keitettyä vettä

Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää öljy ja vesi.
Lisää keitettyä vettä kunnes saat taikinasta sopivan löysän uunipellille levitettäväksi.
Levitä taikina ohueksi levyksi pellille. Uuni 140 astetta. 1.5 tuntia.


Leikkasin muutama minuutin jäähdyttyään terävällä puukolla "näkkäreitä".

Voihan hitsi et tuli hyviä.



Ihanaa sunnuntain jatkoa kaikille. Pirjolassa odotellaan iskää töistä että päästään lenkille ja leikkimään.

.anna.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti