torstai 29. lokakuuta 2015

Kylppärin raakile.

Uhkailin postaus pari sitten kertovani Pirjolan kylppäriremontista, ikuisuus sellaisesta.

Muistaakseni (heh)vuonna 2013 tammikuussa aloitimme yläkerran kylpyhuoneen purkamisen. Vaisto kertoi jo ennen purkamista että mutkia saattaa matkassa olla ja tiedättehän, naisenvaisto.

Ihmettelimme jo yläkerrassa kylpiessä kun kylpyhuone oli n. 25 cm muuta tilaa korkeammalla. Syykin siihen selvisi. Edelliset asukkaat olivat remontoineet kylpyhuoneen ah´ niin historiankirjoista tutulla tavalla ja tehneet betonikakun vanhan kylppärin päälle ja siihen sitten uutta pintaa vaan.

mrrrr...

Eipä siinä sitten vielä kaikki.

Kylppärin lattiaa piikatessa alta paljastui vanha mutta kuiva vesivahinko. Vesivahinko oli vaurioittanut kylppärin lattiaa, takaseinän että kantavat rakenteet. Onneksi kylppärin betonikakku ei tullut niskaan alakerrassa telkkua kattellessa.

Purkutyöt siis hieman venähtivät ja vauriot korjattiin laajalti niin ettei mitään epäilyttävää pääse ympärille jäämään.  Siinä hötäkässä sitten seinään iskettiin laattoja ja lattiaan lämmityksiä, putki-ja sähkötöitä. Sitten kävi niin ihmiselle että rahat loppuivat ja omat taidot eivät kylppäriin riitä.Yläpuolella kylppäri tässä hetkessä. Lattialla mallina mustia hexaconlaattoja. Päädyimme kuitenkin alla oleviin kermanvaaleisiin. Muuri jää näkyviin siistittynä ja suojattuna.

Alkuperäisessä suunnitelmassa kylppäriin oli tulossa IDO.n Showerama 8-5 mallinen suihkukaappi välttääksemme tulevaisuudessa vesivahingot. Menin kuitenkin rakastumaan Tapwellin messingin värisiin suihkuihin ja hanoihin ja nyt selvitämme onko tässä vaiheessa mahdollista tehdä muutoksia.


Alla olevissa kuvissa on paljon elementtejä joita haluaisin makkarin kylppäriin tuoda. 

-Kiinteä hylly joka toimisi näkösuojana wc-pöntölle ja roiskesuojana meikkipisteelle.

-Jonkinlainen valettu "kaukalo" jolla vesi saadaan pysymään rajatulla alueella.

-Vanha peiliovi.

kuva: Pinterest

kuva: Pinterest

Kuva: Pinterest


Kuva: Pinterest

Mutta jos koemme että tilaan tulee liian suuri kosteusrasite ilman suihkukaappia, palaamme alkuperäiseen suunnitelmaan.
Ratkaisematta on myös mm. millainen katto ja monta muutakin asiaa.

Sami, help me.


.anna.4 kommenttia:

 1. Meillä on vähän tollanen systeemi kuin tuossa ensimmäisessä kuvassa. Siis niin, että suihkutilan ja kylppärikalusteiden välissä on vähän kalusteita syvempi (vai leveämpikö se on) seinäke, joka estää suihkuveden lentelyn sinne kalusteille. Lattiallahan vesi toki vähän leviää sieltä missä seinäkettä ei ole, mutta äkkiä ne ylimääräiset sieltä lastalla sipasee pois kun lopettaa suihkuttelun.

  Teillä on niin hyvännäköinen aihio siellä, että olis vähän sääli "pilata" (anteeks nyt, kun en keksi oikeaa sanaa) yhtenäinen lattia suihkukopilla, joita toki on ihan kivojakin nykyään, mutta joka kumminkin vie vähän sitä avaruuden tuntua. Käytäntö tottakai ratkaisee, mutta täältä tulis peukut kopittomalle vaihtoehdolle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oon Annukka ihan samaa mieltä. Suihkukaappi on lupauksia edellisestä kodistamme joka oli rakennettu 1924. Siellä kun lähes kaikkien naapureiden upeat hirret oli sököinä huonosti tehtyjen kylppäreiden vuoksi. Paitsi yhden, heillä oli suihkukaappi:))))

   Poista
 2. Samoissa kylppäriremppa-tunnelmissa täällä... Ja meilläkin on remppa viipyillyt. Ja samanlaista seinälaattaakin kuin teillä! :-) Ihana tuo muuri!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa Marsa! kiitos kommentistasi. Kävin kurkkimassa Sinisen Kuistin kylppäriremonttia ja tutulta näyttää:) uskon että saat valmiit kuvat esille huomattavasti ennen meitä :)
   Minulla olisi vielä vuoden takaa valmistunut kuisti ja työhuonekkin kuvaamatta :)))
   Tsemppiä!

   Poista