perjantai 15. tammikuuta 2016

Yläkerran kylppärin suunnitelmia.

Yläkerran remontti on virallisesti alkanut. Mies repii seiniä auki aina tilaisuuden tullen. Spu:n eli nykyisen Kingspanin rekka kävi tuomassa eristettä pihaan neljän henkilöauton kokoisen läjän. 
Minä olen toistaiseksi keskittynyt kodinhoitoon, suunnitteluun ja miehen kannustamiseen.

Suunnitelmat alkavat hahmottua ja osa kylpyhuoneen kalusteista on jo tilattu. Sisustusta on myös ollut kiva miettiä. Aiemmassa kylpyhuone postauksessa unelmoin Tapwellin messinkisestä suihkusta  mutta tässä kohtaa järki vei voiton. Olimme tehneet kylppärin pohjat jo suihkukaappia varten valmiiksi ja saadaksemme suunitelmat muuttumaan olisi vesieriste pitänyt rikkoa ja putkien paikkoja muuttaa. Suihkukaappi on myös turvallisempi vaihtoehto kun roiskeet ja höyryt jäävät kaappiin.


Laatta valinta on pysynyt samana kun ne vuonna 2013 ostettiin. Ihme kyllä. Seinistä löytyy isoa valkoista laattaa valkoisilla saumoilla ja lattiaan tulee tätä Pukkilan Nature sarjan hexagon laattaa.
Toiveeni olisi että kylpyhuoneesta tulisi ajaton, luonnollinen, minimalistinen, persoonallinen ja helposti puhtaana pidettävä.
Pahin painajaiseni olisi jos kylpyhuone näyttäisi valmiina uuden omakotitalon kakkoskylppäriltä. Ja korjattaneen  asia samantien. Uusien omakotitalojen kylpyhuoneet ovat kauniita mutta sopivat mielestäni nimenomaan oman  ikäkautensa taloihin.Suihkukaappi valinnaksi monien suositusten jälkeen valikoitui IDO:n Showerama 8-5 - malli koko valkoisena. Suihkukaappi itsessään ei varmaan ole kenenkään sisustajan unelma, ei minunkaan mutta budjettiin mahtuvista vaihtoehdoista kyseinen malli vei kirkkaasti voiton vähäeleisyydellään ja laadukkuudellaan.
Toivoin kyllä että löytäisin kaapin joltakin muulta suomalaiselta tekijältä johtuen IDOn ärsyttävästä hintapolitiikasta jossa ei ole mitään saumaa kauppiailla kilpailla asiakkaista. Saatan olla väärässä mutta 8-vuotta remontoidessa ei ole ikinä tullut tilannetta että jokainen jälleenmyyjä joutuu antamaan saman tarjoushinnan???

Altaaksi valitsimme  Duravitin Vero Basin metallijaloilla. Pituutta altaalla on 1000mm. Kaunista pyöreää peiliä mieluiten teräsreunaista minimissään halkaisijaltaan 60 cm metsästetään vielä. Jos siis on antaa vinkkiä mistä sellaisen löydän... 

Valaistus asia on tärkeä mutta vaiheessa. Kylpyhuoneen kattoon tulee upotetut spotit jotka ovat samoja koko yläkerrassa. Peilin sivuun sitten olisikin mietinnässä jotakin ihanaa. Pidän ihan yhtä paljon vasemman puoleisesta edullisesta IKEA:n 50-lukua henkivästä valaisimesta kuin Lampe grasin kaunottaresta.  

Valinnan vaikeuksia mutta ihania sellaisia =)

Ainiin, käykääs tutustumassa Iris Hantverkin kylppäri mallistoon. Ekologista ja kaunista. Arvaatte varmaan mitä meidän kylppäristä kohta löytyy?

.anna.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti