maanantai 22. helmikuuta 2016

Issikat

Heipparallaa.

Heittäydytääs oikeen urakalla tänne Lifestyle kategoriaan. Kuten osa blogini lukijoistani tietääkin olen äiti-ihminen. Talossamme ja sydämessämme asustelee kaksi pojan koltiaista ja kovasti ovat erilaisia vaikka samasta puusta veistettyjä.
Kaksvee on rohkea kokeilija jolla hommat ei oo just niin justiinsa. Kohta KuusVee on pahemman luokan perfektionisti jonka päivittäisiin kehoituksiin kuuluu että äiti vois vähän sisustella niin olisi tunnelmallisempaa ja huulipunaakin äitin sopii laittaa. Harrastusten puolesta kaikki sellainen on kivaa jossa hän on parempi kuin muut. Mutta että uusia asioita pitäisi harjoitella? ehei, heti pitää olla ammattilainen asiassa kuin asiassa. Perus esikoinen siis.

Ajattelimme hieman auttaa lasta ymmärtämään ettei äiskä ja iskäkään ihan professionaaleja joka asiassa ole ja meitäkin jännittää välillä ihan helv...

Olemme alkuvuonna käyneet retkiluistelemassa, jossa muiden ihmisten läsnäolo ahdisti, paljon. Kunnes lopuksi se oli huippuhauskaa. Käytiin pulkkamäessä joka oli niin suuri ettei me vanhemmatkaan uskallettu... mutta Kuusveehän uskalsi. Käytiin uimahallissa pelaamassa palloa ja aluksi kahluuallas oli ihan kamala ja lopuksi polskittiin puolessatoista metrissä kellukkeilla eikä kotia olisi miestä saanut ollenkaan. Ja aasinsilta tässä jutussa oli, että sunnuntaina tämä meidän extreme-kierros jatkui ja hurautimme Islanninhevosten luo Ylöjärvelle. Kuusveellä ja miehellä kokemusta nolla. Minä taasen asuin nuoruuteni hevostalleilla mutta nyt 15-vuoteen en ole ratsastanut.
Vastaanotto tallilla oli ihana ja ohjaajamme oli oikein tosi kiva. Haimme pollet tarhasta, harjasimme ja laitoimme hevosille suitset ja satulat. Kaikki laittoivat kuntoon omansa ja oli hauskaa kun ohjaaja kyllä oli apuna muttei turhia hössöttänyt. Saatiin ihan itse säätää. Aika nopeasti vanhat taidot palasivat mieleen hevosten käsittelyssä ja nämä kaverit oli valittu meille ihan varmasti vastaamaan kokemustasoa. Kaikilla kiltit ja varmat kypsät karvaiset leidit.

Alkuun olimme kentällä ottamassa Issikoihin vähän tuntumaa ja sitten päästiin maastoon kävelylenkille. Meidän Kuusvee oli ihan uskomattoman reipas eikä kitissyt eikä valittanut mistään.

Suosittelen kaikille perheille lähtemään tänä vuonna mukaan tällaiseen juttuun että yhdessä perheen kanssa kokeillaan uusia harrastuksia. Pääsee itsekin huomaamattaan pois omalta mukavuusalueelta.

Meillä suunnitelmissa ainakin kiipeilyä ja tanssia.

.anna.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti