torstai 25. helmikuuta 2016

Remonttia

Mielenkiintoista ja järkevää ja ei taas niin järkevää. Purkuhommat jatkuvat Pirjolassa ja on tullut monenlaista kummasteltavaa. Tässä 50-luvun hengittävässä rakenteessa oli katossa alumiinipaperivuoraus kenties höyrynsulkuna? Paperi siis pinkopahvien alla =)

Viistokatot joissa on yläpohjassa yleensa aina nihkeästi tilaa, siis todella nihkeästi, ovat useasti rintamamiestalon riskirakenteita koska eristys on laitettu tukkimaan ilmankiertoa ja täten kuivumista. No meilläpä ei ollut talossa missään viisto osuuksilla kutterinpurun palastakaan. No ihmekkö tuo että pikkasen vilposta ollut. Toisaalta, kuten kuvassa näkyy ovat rakenteet niin hyvässä kunnossa ja niin hyvän puun tuoksuisia että melkeinpä vois tuolla tavoin jättää jos vähän lyhyempi tämä Suomen talvi olisi.

Homma etenee. Tällä viikolla olisi loput purkuhommat. Sähkäri tuli hoitamaan vanhat sähkövedot pois. Ensiviikolla purkujen viimeistelyä, siivoilua ja pesua ja viikonloppuna laitetaan lattiaan ekovillat äänieristeeksi. Putkimies piipahtaa ja sitten alkaa uudelleen rakennus.
Turvaudumme jälleen rakenteiden osalta ammattilaiseen ja pintoja tehdään itse sitten pikkuhiljaa. Muuten täällä Pirjolassa sairastellaan. Meilläpäin päiväkodit ovat tyhjillään ja vähän työpaikatkin. Ihme kun itse on terveenä säästynyt. Pikkasen kyllä kipeä olo ... päästä nimittäin kun kattelee tätä pikkuväkeä päivät pitkät.

.anna.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti