keskiviikko 3. helmikuuta 2016

Yläkerran pehmeät sävyt.


Kovasti jo  päässä pyörii yläkerran remontoitavan tilan sävy maailma. Alkuunsa suunnitelma oli perus. Valkoinen lautalattia, valkoiset seinät, vaneria, pellavaa ja valkoiseksi maalattua metallia. Kylpyhuoneen oveksi vanha mustaksi käsitelty puuovi.

...

Kaikki ideat lähtivät liikkeelle kun aloin Forbon  sivuilta valkkailemaan pojan huoneeseen sopivaa Marmoleum Click - lattian sävyä. Toisen lasten huoneen lattiamateriaalin valinnassa ei ollut  mitään epäselvää. Olimme vuonna 2012 esikoisen lattiaa valitessa päätyneet Marmoleum Click- lattiaan ja täytyy todeta tässäkin postauksessa että lattia on unelmien täyttymys. Helposti puhtaana pidettävä, ekologinen, lämmin  ja kaunis.
Lastenhuoneen lattian sävy jäi sitten toistaiseksi valitsematta...


Olin yhteydessä Forboon ja sain sieltä linkin josta löytyi maaliskuussa Suomeen saapuva mallisto ja uudet lattian sävyt. Voi sitä rakkautta ensisilmäyksellä. Yläpuolella oleva sävy Orbit vei sydämeni mennessään ja tämän lattian minä nyt haluan!

Olen hieman huolissani siitä että menetän yläkerrassa sellaisen kepeän boheemin tunnelman jonka olisin lemmenpesäämme halunnut ( lue: nukkumapaikkaan). Näen kuitenkin sieluni silmin pehmeän puuterisen vaaleat eläväpintaiset seinät, vihertävän-harmaan Korkkilattian, tummia, syviä tekstiilejä, punaisia saviruukkuja.... Aaaahhh.

Forbon Marmoleum Clickin puolesta puhuu moni seikka. Ekologisuus. Joutsenmerkki ei nimittäin ihan vähää paina. Helposti puhtaana pidettävä. Hyvä asiakaspalvelu. Erinomainen yhteensopivuus lattialämmityksen kanssa. Helposti asennettava. Ei naulanreikiä lattialämmitys putkiin. jne jne.

Mutta taloon istuva nariseva, tunnelmallinen boheemi, puinen, pienen hiilijalanjäljen omaava aina kaunis ja ajaton lautalattia?!?
kuva: Form follows function blogista

En kestä! Miten ihmeessä uuden talon rakentajat pystyvät tekemään valtavan määrän päätöksiä lyhyessä ajassa? Onko miehestä apua? No ei.

Onks teillä mitään sanottavaa?.anna.

p.s. Vau, lukijakseni on liittynyt eräs jonka blogi on mielestäni yksi kauneimpia. Kiitos.

loput kuvat: Pinterest,  Farrow & Ball ja Forbo

5 kommenttia:

 1. Linoleum on mahtava lattiapäällyste, joka on turhaan jäänyt hieman paitsioon. Teidän suunnitelmat kuulostavat hyvältä :) Tsemppiä!
  Tuo alin kuva on muuten itse koostamani kollasikuva, se ei siis ole F&B kuva ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oikeestikko! Se on ihan täydellinen kuva ja tosi paljon Farrow & Ballin tyylinen. Kysymys siis herääkin että onko tuo kyseinen sävy tuossa kuvan seinässä?
   Lainaan kuvaa =) ja lisäsin kuvaan blogisi. ok?

   Poista
  2. Voi Anna! Minun virheeni, selitin huonosti. Alunperin kuvat tai niiden osat ovat siis Farrow & Ballin sivulta, mutta koostin niistä osista itse kollaasin, jolloin ikään kuin kuvista tuli uusi kuva. Olipas vaikeasti selitetty.

   Poista
 2. Ihanan tyylinen blogi! Jään ehdottomasti seuraamaan. Tervetuloa myös vierailulle! Kaisa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. heippa Kaisa ja kiitos <3 Kävin vierailulla Villa Murusessa ihanan elämänmakuisessa blogissasi. Tulen viikonloppuna tutkimaan paremmalla ajalla.

   Poista