maanantai 1. helmikuuta 2016

YLÄKERRAN REMONTTI ( Warning: ei herkille:)

Hm, eikös tämä Pirjola blogi lähtenyt käyntiin remonttiblogina? No tässä sitä nyt sit piisaa.
Mies on useamman viikon aina jaksaessaan ja ehtiessään repinyt yläkerran remontoitavaa puolta riekaleiksi. Kaikille uusille lukijoille tiedoksi että yläkerrastamme on jo aikaisemmin remontoitu Lastenhuone nro1 ja Lastenhuone nro2. Numero kakkosessa vedimme sikeitä nyt kolmisen vuotta ja nyt tämän remontin yhteydessä huoneessa päivitetään pinnat kaksVeen käyttöön.

Alla olevassa kuvassa viistokaton alla on ikkuna jonka oikealla puolella tulee olemaan aikuisten vaatehuone ja vasenpuoli otetaan mukaan muuhun tilaan. Piirrustutsten mukaan nämä pystyyn jääneet rakenteet eivä ole kantavia mutta annetaas ammattilaisten tsekata. Jotakin vahviketta täytyy joka tapauksessa laittaa vaikka näin suuri tila olisi tämän 70-vuotta kasassa kestänytkin.


Alapuolella on ikkuna joka on suoraan Etelään. Huoneessa tulee siis olemaan sopivan kuuma kesällä nukkua ja sopivan valoisaa talvella kun täysikuu loistaa suoraan ikkunan takaa. Tuosta mustasta seinästä olemme menossa läpi ja siellä odottaa n.8 m2 lisää tilaa tähän meidän atelje-henkiseen makuusoppeemme. Vasemmalla puolelle jäävä seinä puretaan ja näin huone yhdistyy aulaan ilman väliseiniä.


Alla kuvaa tulevasta vaatehuoneesta. Olemme eläneet kohta 5 vuotta vaatteet pahvilaatikoissa, joten eiköhän me aikuiset olla nyt luksuksemme ansainneet. Joillekkin vaatekaappi saattaa olla itsestään selvyys, mutta ei kato meille =)


Tässä alapuolella kuvaa siis vaatehuoneen suuntaan. Vasemmalle jää Eteläpuolen ikkuna ja oikealle jossa tuo upea ovi nojailee jää kylpyhuone. 


Ja tässä vielä kuvaa aulan katosta ja kattolyhdyn ikkunoista. Tuo katto on aivan upea ja mieluusti tietäisin miksi sitä kutsutaan. Tässä kuvassa varmaan moni miettii että voi ei pilaavat ihanaa vanhaa...
Noh' näin tehdään. Jos tilassa olisi enemmän valoa näkisitte katossa ja seinissä ihania keltasia valumajälkiä. Kenties ennen 1989-vuonna tehtyä kattoremonttia? Meidän on pakko avata, tutkia, korjata ja eristää. Näin me saamme itsellemme oman, turvallisen ja meidän näköisemme kodin.


Projekti jatkukoon. 

.anna.

2 kommenttia:

  1. Ja mun mies valittaa, kun ei ole pariin kuukauteen ollut ovia vaatekaapissa =D

    VastaaPoista