keskiviikko 23. maaliskuuta 2016

Mutkia matkassa.

No tulihan se sieltä. Siis lahovaurio. Olemme tottuneet täällä Pirjolassa siihen kun avaamme talossa rakenteita tulee vastaan aina jossakin kohtaa vanha vesivahinko, lahovaurio. Toistaiseksi olemme välttyneet pahimmalta ja missään ei ole kasvanut sieniä eikä näkyvää hometta. Kuitenkin aina remontissa rahaa kuluu ja penniä venytetään ja se venytetty penni menee lopulta asian mukaisiin ammattilaisen toteuttamiin korjauksiin vaurion löydyttyä. 

Olemme vuosia sitten oppineet että kaikki kohdat joita edelliset asukkaat ovat korjanneet/ korjauttaneet on avattava. Meidän hommaksi on sitten jäänyt repiä rakenteita auki ihan urakalla ja korjata asiat oikeasti ja niin ettei pienintäkään virheen mahdollisuutta jää.
Purkua tehdessä huomasimme että yläkerran kattolyhdyn kohdalta on joskus vettä tullut sisään. Tilanne oli "korjattu" kuten muutkin ongelmat. Pienellä rahalla ja mahdollisimman nopeasti. 

Remppamiehen tehdessä korotuskoolauksia portaiden yläpäähän aulaan oli hän samalla tutkinut kastuneita kattorakenteita tarkemmin. Rakenteet olivat kuivia mutta lahoja joten kattolyhdyn osa rakennetaan uudestaan. Homma on ärsyttävä ja työläs mutta pakko hoitaa. Ikkunan päällä oleva rakenne on pehmeä, samoin kattokannattajien päät.


Käytännössä homma tapahtuu niin että rakenteet tunkataan ylös, Ikkuna poistetaan ja yläpuolinen kantava vaakarakenne uusitaan uudella parrulla, kattokannattajien kylkiin tulee uudet samansuuntaiset paarteet. Koko höskä käsiteltiin aikaisemmin jo asianmukaisella aineella. Sitten Ikkuna paikalleen ja eristyshommiin. Olen erittäin tyytyväinen tähän ratkaisuun koska pienikin oikaisu talon remontissa jäisi mieleni perukoille kalvamaan vaikka monesti olen saanut kuulla että vanhaa taloahan me korjaamme ja remontti ei koskaan maksa itseään takaisin ja... 

Ihan sama! Tämähän on meidän koti jota teemme itsellemme.Harmi tuli siinä että portaiden kauniit vanhat sormipaneelit saivat kyytiä isolla kädellä. Mutta tokenin tästäkin tyypilliseen tapaan nopeasti ja suunnitelma upeista tapeteista ja mustista portaista oli valmis =)

Elämä siis jatkuu ja talosta tulee vanhaa parempi. Kaikki hyvin.

Huomenna juhlimme esikoisen 6-vuotis synttäreitä ja siitä aloitamme pääsiäisen vieton. Remonttipostaukset jäävät siis hiulille mutta ajattelin ilostuttaa teitä upeilla hiusväreillä joita olen loihtinut asiakkailleni männä viikolla.

Kaikkea hyvää,

.anna.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti