maanantai 14. maaliskuuta 2016

Talven taittuessa viherkasvi pulmia. Apua?

Tänään on minulle rakas päivä, aina maanantaisin vietän vapaapäivää tavallisten arkihommien parissa lasten kanssa. Siivoillaan, ulkoillaan ja laitetaan ruokaa. Päikkäritkin johonkin väliin mahtuu aina. 
Kodista on tällä hetkellä vaikea löytää kuvattavaa kun joka nurkka on pullollaan tavaraa yläkerran remontin vuoksi. Kuitenkin lohtua tämän kaiken keskelle suo merkki keväästä.

Talvella etualalla oleva Oliivipuu tiputti kaikki lehtensä ja mietin jo onko päivänsä luetut, sen jälkeen menin innoissani tuulettamaan ikkunasta Sitruunapuun vieressä joka loukkaantui pahemman kerran ja parissa hassussa päivässä muuttui kaljuksi.  Nyt valon lisäätyessä ja vaihdettuani pintamullat saivat kumpikin viherlapsistani uuden alun. Sitruunapuu pukkaa uutta versoa joka haarasta ja oliivikin muutamia vahvoja oksia.
Kahden puun seurana viihtyi yksi huonekuusi koko talvikauden olohuoneen erkkerin nurkkauksessa mutta mullan vaihdon jälkeen kuusi hermostui ja menehtyi. En tiedä valitsinko väärän mullan vai oliko hän tuohtunut siitä että joutui viettämään koko talven lämpimässä. Huonekuusihan pitäisi siirtää talvikaudeksi huomattavasti viileämpään paikkaan talvehtimaan.
Olen lukenut paljon tuosta Oliivipuun kasvatuksesta ja ymmärtänyt että puun sielunelämään tutustuminen on vaikeaa. Kun luulet että puu voi hyvin, tiputtaa hän lehtensä ja kun ajattelevat kuolon korjaavan alkaa uusi kukoistuskausi. En kuitenkaan  luovuta. 
Yläkerran valmistuessa haluaisin makuuhuoneeseen myös jotakin vihreää. Huone sijaitsee talon eteläseinustalla suorassa auringon paahteessa. Valoa tulee tilaan kolmesta ilmansuunnasta. 
Olisiko teillä blogivierailijat kokemusta viherkasveista. Tarvitsisin siis aurinkoiseen makuuhuoneeseen vehreyttä sekä alla olevassa kuvassa ikkunan edessä roikkuvaan amppeliin jotakin kivaa. Amppeli on Pohjoispuolen ikkunalla joten valoa ei juuri ole. 

Kiitos avustanne jo etukäteen.


.anna.p.s. Tuo "liity tähän sivustoon" linkki ei polta sormiasi, lupaan sen. <32 kommenttia:

  1. Mä en nyt varsinaisesti, kolmen oliivin tappaneena, lukeudu parhaisiin viherkasvi-neuvojiin, mutta sen verran tiedän, että peikonlehti ei vaadi paljoa valoa :)

    VastaaPoista
  2. Tuija, kiitos vinkistä. Erkkeriin tuli Peikonlehti odottamaan lopullista sijoituspaikkaansa =)

    VastaaPoista