tiistai 12. huhtikuuta 2016

Grythyttan.

Kerrassaan ihanaa. Naapurimaan huutokaupasta sain vihdoin mitä halusinkin. Toki tässä vuosi meni mutta lopussa kiitos seisoo. Nämä Grythyttanin klassikko tuolit on tällä hetkellä kuumaa kamaa ja käytettyjen kalusteiden hinnat nousevat pilviin. Vuoden ajan olen tarttunut erinäisiin huutoihin mutta hinta noussut makuuni liian korkeaksi. Nyt tärppäsi.

Nämä vintage kaunoiset tulevat koristamaan terassiamme tulevana kesänä. Kaveriksi joku kiva pöytä ja muutama Ekotuoli löhöilyyn.


Grythyttan 

Grythyttan Stålmöbler on tullut hevosenkengistä teräskalusteisiin. Seppä Carl Lindqvist aloitti vuona 1895 hevosenkenkien valmistuksen. Hänen poikansa Artur seurasi isänsä jalanjälkiä, mutta kohdisti vision pois tavallisesta sepän työstä. Tukholman näyttelyyn vuonna 1930 Artur valmisti nykyisen klassikon, A2-tuolin. 40-ja 50-luvulla Grythyttan Stålmöblerin suosio kasvoi ja Arturin poika otti yrityksen ohjat käsiinsä. Kalusteista tuli laadun ja perinteellisyyden esikuvia. Tänä päivänä Karl pyörittää yritystä jo neljännessä sukupolvessa.

(LYHYT HISTORIIKKI ROOM21 SIVUILTA)


Minkälaisia kesäkaluste hankintoja teillä on tiedossa?

.anselmi-ankka.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti