maanantai 11. huhtikuuta 2016

Yläkerran remontti.


Te varmaan ihailette jo pihaan nousevia sinivuokkoja? Alla hieman näkymää mitä me ihailemme.
Täydellinen kokko mutta liian lähellä taloa =) Toivottavasti kukaan ei käy tuota kasaa tuikkaamassa tuleen.Tulesta puheen ollen, mies purki eilen viimeisiä pintoja rappusista ja eräs pirullinen lauta nappasikin tuolta sähköputken irti ja aikamoiset liekit läväytti. Varokaa siis kaikki purkajat kun työskentelette sähköjen lähellä. Muualla meillä ei sähköjä ole mutta tämä jätettiin jotta näemme vessassa käydä. 
Tällaisia herkkuja paljastuu seinien sisältä. On vaan niin harmillisen korkea patteri että ei mahdu yhdenkään keskikerroksen ikkunan alle. Josko tälle jostakin paikan keksisi. Niin on kaunis. 
Yläkertaan vievät raput on nyt purettu paneeleista. Seinät levytetään ja tapetoidaan. Onneksi saimme jätettyä nuo tolpat. Jotakin kivaa viidakko-henkistä tapettia olis kiva tuohon läväyttää.
Tässä näkymää yläkerrasta rappuja kohti. Tällä viikolla tolpat vaihdetaan siisteihin liimapuu tolppiin ja sitten saadaankin alkaa porraskaiteita piirtämään. Selkeä ajatus päässä pyörii kevyistä metallikaiteista. Näkyvissä oleva vaakarakenne odottaa siistimistä ja lapsille renkaita tms. leikkeihin.
Kuvassa näkyvä ovi johtaa vanhemman pojan huoneeseen ja lautaseinän taakse valmistuu juniorin huone.


Tästä alla olevasta kulmasta pidän erityisesti. Minusta on todella hauska että saimme jätettyä kylpyhuoneen tuollaiseksi kuutioksi keskelle yläkertaa. Aion korostaa sitä myös pinnoilla. Suunnitelmissa mudan sävyjä muualle mutta kylppäri kenties nudeksi.  


Tämän viikon missio on saada remppamies terveeksi ja painaa 5-7 päivää niin että saisimme loput seinät levytettyä, katto valmiiksi, lattiaan vedettyä lämmitysputket ja lattia levytettyä.
Sitten joudumme pitämään breikin budjetti syistä. Siinä välissä me tasoitetaan ja pohjamaalataan seiniä. Toivottavasti muututtaisiin nopeasti rahaksi jotta saataisiin kylppäri valmiiksi, kattoon paneelit, lattia ja porraskaiteet. Olisi niin ihanaa. Olen odottanut tämän tilan valmistumista jo liian kauan <3

.anna.4 kommenttia:

 1. Ihan mielettömän nuo tolpat! Tsemppiä taisteluun!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tolpat on kyllä hienot. siis nuo sormipaneeli tolpat, ei kantavat rakenteet ;)

   Poista
 2. Pidän peukkuja, että muututte pian rahaksi =) Tsemppiä!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. tästähän puhuttiin vissiin viimeeksi ;) ei muuta kun duunia =)

   Poista