torstai 2. kesäkuuta 2016

SPU eristeet, uudelta nimeltään Kingspan.Vuonna 2011 aloitettin Pirjolassa toisen päädyn yläkerran remontti jossa sijaitsevat poikien huoneet. Vanhan talon remontoimisesta aika vähän tietävinä olimme sisäseinien ja katon purkamisen jälkeen  suhteellisen suurien kysymysten äärellä. Remontoimmeko yläkerran nykypäivän vaatimukset täyttäväksi vai luotammeko vanhaan rakennustapaan. Sinä vuonna teimme päätöksen puhtaasti ammattilaisen suositusten perusteella ja päädyimme SPU eristeeseen. 


Neljä vuotta vierähti kunnes pääsimme remontoimaan loppuosaa yläkerrasta. Nyt ei tarvinnut eriste ratkaisuja enää miettiä. Tottakai halusimme yläkerran rakenteet kauttaaltaan samalla rakenteella toteutettavaksi, sekä olimme huomanneet kuinka valtavasti SPU paransi makuutiloissa asumismukavuutta. Vedon tunne väistyi ja on ihanaa kun lapset tarkenevat vanhassa talossa tehdä leikit lattioille.
Tottakai meitä, kuten muitakin vanhan talon asukkaita mietityttää nämä samat asiat että tekeekö virheen valinnoissaan ja olisiko pitänyt kuitenkin rakentaa uskollisena 40-luvulle. Se kuitenkin pitää paikkansa että kaikissa vaihtoehdoissa on hyvät ja huonot puolensa. Huonoin mahdollinen vaihtoehto toki oli se mikä meidän seinien sisältä löytyi. Osassa ulkoseiniä sekä viistokatto osuuksilla ei ollut eristettä ollenkaan.Tämän toisenkin vaiheen yläkerran remonttia toteutimme yhteistyössä Kiinteistökehitys Pitkäsen kanssa. Alkuvuoden ahersimme mieheni kanssa (tai mies ahersi;) tyhjentäen puruja lattiasta, seinistä sekä katosta. Oli siinä pikkasen hommaa. 

Tässä hieman teknistä tietoutta siitä miten meillä eristettiin.

Kattokannattimien alle kiinnitettiin mitallistettu 48x48 mm, katon tuuletustilan muodostamiseksi.
Kattokannattajien väliin asennettiin SPU 120 mm levy uretaanivaahdolla kiinnittäen.
Kattokannattajien alle asennettiin SPU 30 mm polyuretaanilevy.
Tämän jälkeen tehtiin ristikoolaus 22x100 laudalla, jossa kulkee sähkövedot.
ja siihen päälle katon panelointi

Seinärungon väliin asennettiin SPU 70mm polyuretaanilevy
ja seinärungonsisäpintaan asennettiin kipsilevypintainen SPU Anselmi-levy.


Koska SPU on liittynyt Kingspaniin laitan tähän alle taulukon josta voi tarkastaa tuotteiden nykyiset nimet. Tuotteet ovat pysyneet ennallaan mutta nimet ovat vaihtuneet.

Sivustolta www.spu.fi löytyy todella kattavasti tietoa sekä uudisrakentamisesta että korjausrakentamisesta. 

yhteistyössä SPU.anna.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti